
Rabarber är något som jag förknippar med svenskt ,som inte äts i så många länder. Det anses som ogräs i några länder. Men vad de missar något så gott som rabarberpaj och rabarberkräm.
Min frukost idag av rabarberkräm och mjölk!
Rabarberkräm
500 g rabarber
2 dl vatten
2dl socker ( eller efter smak)
1 msk potatismjöl ihoprört med vatten
Koka upp allt i en gryta. Raberna ska smälta ihop och bli mjuka. Smeten av potismjölet ska röras i medans rabarberkrämen kokar under ytligare 2 min.
Ät den ljummen eller kall med mjölk eller grädde.
En del smular även över knäckebröd, testa gärna det!
Rhubarb is something that I associate with Swedish, which is not eaten in so many countries. It is considered a weed in some countries.
But how they miss something as good as rhubarb pie and rhubarb cream.
My breakfast today of rhubarb cream and milk!
Rhubarb cream
500 g rhubarb
2 dl of water
2 dl sugar (or to taste)
1 tablespoon potato flour mixed with water
Boil everything in a pot. The rhubarb should melt together and become soft.
Stir in the potis flour mixture while the rhubarb cream cooks for a shallower 2 minutes.
Eat it warm or cold with milk or cream. Some also crumble over crisp bread (knäckebröd), feel free to try it!

0