Maryam

Rotfruktsgryta med nordafrikanska smaker
Rotfrukter är underskattade och visst jag har inte gillat det så mycket tidigare, men så har jag smakat på marockanska grytor därav min inspiration och uppskattning kommer ifrån
Här kommer mina ingredienser som jag hade i.
Däremot så får man ta av smak o tycke, men dessa kryddor gifter sig med varndra.

Rotfruksgryta

Vitkål
Kålrot
Pumpa
Sötpotatis
Paprikapulver
Spiskummin
Ingefära pulver
Gurkmeja
Tomatpure
Chili
Vitlöksklyfta
Krossade tomater
Kyckling buljong

Vad som kunde ha varit med
Morot
Kanel
Och
Lagerblad

Koka först kål och kålrot i alla kryddorna med vatten tills de är mjuka, de ger mycket smak till grytan, allt eftersom ska pumpa o sötpotatisen i, jag låter skalet på pumpan sitta kvar men den kan man ta bort om man vill.

Om man har morot i så ska den också koka bland den första omgången för den är godast genomkokt.

Ha i salt efter behov, kom dock ihåg att buljongen är salt, var varsam med vattnet, häll på allt eftersom.

Krossade tomaten och puren häller man på i slutet av kokningen.

Grönsakerna ska vara "mosiga" för godast resultat, jag serverar inget till men den är supergod att ha till couscous.

In English🔚

 
To mutch like a soup
 
Root fruits are underrated and of course I have not liked it so much before, but then I have tasted Moroccan disches thereof my inspiration and appreciation comes from Marocko , my ingredients that I had in it. On the other hand, you have to take away the taste and the taste, but these spices marry with caution.
Rotfruksgryta
Cabbage
Rutabaga
Pumpkin
Sweet potato
paprica powder
Cumin
Ginger powder
Turmeric
tomato paste
Chili garlic
Crushed tomatoes
Chicken broth
It would be lovely with 
Carrot Cinnamon
And Bay leaf
First cook the cabbage and cabbage root in all the spices with water until they are soft, they give a lot of flavor to the pot, as the pumpkin and sweet potato should be in, I leave the peel on the pumpkin but it can be removed if you want. If you have carrot in it, it should also boil among the first round because it is best cooked through. Have in salt as needed, but remember that the broth is salty, be gentle with the water, pour on everything because. Crushed tomato and puree are poured on at the end of cooking. The vegetables should be "mushy" for best results, I serve nothing to but it is super good to have to couscous. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress