Lakrits, hur blev den svart? Vad kommer smaken ifrån, varför äter vi så mycket lakrits i Sverige? Vem fraktade hit lakritsroten?
Ja vi kan ju berätta att lakritsroten är från växten Glycyrrhiza glabra.
Den växer i Medelhavsområdet, Ryssland, Kina och Iran.
Färgen är brun och är som ett pulver inuti roten, smaken är helt enkelt sin egna smak.
Pulvret kokas till en massa, som sedan torkas.
Lakrits innehåller glokosiden, som gör laritsen sött.
Man får inte blanda ihop lakrits med samiak, salmiak är ett konstgjort salt som används i saltlakrits godisar.
Licorice, how did it turn black? What does the taste come from, why do we eat so much licorice in Sweden? Who brought the licorice root here?
Yes we can tell that the licorice root is from the plant Glycyrrhiza glabra. It grows in the Mediterranean, Russia, China and Iran. The color is brown and is like a powder inside the root, the taste is simply its own taste. The powder is boiled to a mass, which is then dried. Licorice contains the glucoside, which makes the larits sweet. You must not mix licorice with samiak, salmiak is an artificial salt used in the salmon's sweets.

0