Maryam

Marockanska smakupplevelser / teast of Morocco
  • Grillad fisk; de serveras med huvud och allt, med en lätt panering som är lagom krispigt och lagomt salt samt köttet smälter i munnen.  Vi har valt resturange för grönskan runt omkring, samt springer det katter runt omkring, jag vet att de kan vara sjuka men vad finns bättre än slta katter? 
  • Svarta oliver; glöm alla burkar som finns i Sverige , smaken lyfter upp dig från marken
  • Svärmors couscous; grönsakerna smakar sött, det är mycket smak, kryddorna är väl mixade. Denna couscous är lagad på lamm som svärmor kokat i tryckkokare 1,5 -2 timmar. Den där "ulliga" smaken finns inte, lammet är utsökt och bitarna faller lätt isär när man tar maten med sked.
  • Svärmors kokta lamm, strö över hennes sås, spiskummin, salt och man kommer till paradiset, här kan man inte säga nej till. Det äts med bröd och jag förstår inre hur en bit lamm med lite sky kan smaka så himmelsk gott.
  • Snigel. Jag ville smaka men tvekade länge innan jag stoppade i den slemiga singeln i min mun, den var inte slemmig alls, konsistens var rätt så hård men om det var gott eller inte det vet jag fortfarande inte. Jag åt bara en, ångrar lite att jag inte köpte en hel skål till mig själv för men jag vill inte gröpa ut singeln ur den skal hahha och min man ska inte behöva skala den åt mig 😂
  • Kycklingtagine med konceverad citron, oj vad jag är besviken. Vi beställde några gånger på olika ställen men de är torra eller smaklösa. Jag måste påstå att min tagine är så mycket godare, jag har fått höra att jag är en äkta marockansk tjej när jag serverat den.
  • Grilled fish; they are served with heads and everything, with a light breading that is just crunchy and just salt and the meat melts in your mouth. We have chosen a resturange for the greenery around, as well as cats running around, I know they can be sick but what is better than smooth cats?
  • Black olives; forget all the jars that are in Sweden, the taste will lift you from the ground.
  • Mother-in-law's couscous; the vegetables taste sweet, it is very flavorful, the spices are well mixed. This couscous is cooked on lamb cooked by a mother-in-law for 1.5-2 hours. That "woolly" taste does not exist, the lamb is delicious and the pieces fall apart easily when you take the food with a spoon.
  • Mother-in-law's cooked lamb, sprinkled with her sauce, cumin, salt and you come to paradise, here you can't say no to. It is eaten with bread and I understand internally how a piece of lamb with a little sauce can taste so heavenly good.
  • Snail. I wanted to taste but hesitated long before I put in the slimy single in my mouth, it was not slimy at all, texture was pretty hard but if it was good or not I still do not know. I only ate one, regret a little that I didn't buy a whole bowl for myself but I don't want to carve the single out of that shell hahha and my husband shouldn't have to scale it for me
  • Chicken tagine with preserved lemon, oh what I'm disappointed. We ordered a few times in different places but they are dry or tasteless. I must say that my tagine is so much better, I have been told that I am a genuine Moroccan girl when I served it.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress